Beneficis de practicar Nòrdic Walking.

Com ja varem comentar en el post “Coneixes el Nòrdic Walking”, el Nòrdic Walking conisteix en caminar o marxar amb l’ajuda d’uns bastons especialment dissenyats per a l’activitat. El treball amb els bastons es realitza de forma activa, i això fa que treballem el cos de forma global.

 

 

 

 

 

 

 

El fet de caminar amb els bastons, i fer-ho de forma activa, ens permet obtenir uns beneficis corporals i de salut que no els podem aconseguir només caminant. Si es realitza el Nòrdic Walking amb una tècnica correcte, els beneficis són els següents:

1.- Es mobilitza el 90% de la musculatura del cos (uns 600 músculs), el que fa que hi hagi una major despesa energètica, i en conseqüència, hi hagi una major despesa calòrica.

2.- Augmenta el consum d’oxigen, aproximadament un 23%.

3.- Disminueix el risc de malalties cardiovasculars. Ajuda en la pèrdua de pes corporal, en la reducció del colesterol i en l’estabilització de la pressió arterial.

4.- Les extremitats inferiors i les seves articulacions (maluc, genolls i turmells) veuen reduïda la sobrecàrrega corporal en un 30% respecte la carrera.

5.- Amb la mobilització de les espatlles i els braços i la continuació contracció i relaxació de les mans es produeix una millora en el drenatge limfàtic de la zona axil·lar.

6.- Relaxa la zona cervical i de les espatlles.

 

 

 

 

7.- Tonifica la musculatura de la columna vertebral i ajuda a mantenir una correcta postura corporal.

8.- Millora la coordinació entre les extremitats superiors i inferiors.

9.- Ajuda a prevenir l’osteoporosi.

10.- Ajuda a adquirir bons hàbits de salut.

11.- És una activitat que permet comunicar-se amb la resta de participants, per tant, ajuda en les relacions socials, elimina l’estrés i millora l’estat d’ànim.

 

 

 

 

El Nòrdic Walking és un exercici molt complert i apte per a tots els públics. Es treballa de forma enèrgica amb els bastons, i això fa que treballem de forma específica l’esquena, les espatlles, els braços i els abdominals. I com no, treballem també les extremitats inferiors, el sistema cardiovascular i respiratori.

21.05.2015 – Jordi Casanovas